Mert játszani jó!

Bűbájos játékok

Játéktrendek 2017-ben

A nürnbergi játékvásáron jártunk

2017. február 07. - rapunzelle

A világ minden tájáról érkező játékpiaci szereplőknek a karácsonyt követő időszak és talán az év legnagyobb szakmai eseménye a nürnbergi játékvásár, a Spielwarenmesse. Itt lehet először találkozni a gyártók idei évre szánt újdonságaival. A vásár területe ÓRIÁSI. Ne egy Hungexpo-t képzeljetek el. Mi 2 napot voltunk, de rengeteg dolgot nem sikerült megnézni, kipróbálni, csak kapkodtuk a fejünket.

16521656_1195198303920955_334726374_n.jpg

Teljesen szakmai rendezvény a játékipar szereplői és újságírók látogathatják. A nagy gyártókhoz, például a LEGO-hoz is időpontra lehet menni. Nincs bámészkodás, szigorú rend van és sok dolgot tilos fényképezni vagy csak nagyon messziről szabad. Mindent a szemnek és jól raktározd el magadban :)

Ennek megfelelően sok izgalmas fényképpel nem szolgálhatunk, de benyomásainkat, élményeinket, a várható trendeket szeretnénk megosztani veletek. A tavalyinál erősebb lesz mesékben az idei év. 1-2 nap és érkezik a LEGO Batman - A film, júniusban jön a Barbie, a Verdák 3, a Gru 3 és az Így neveld a sárkányodat 3. epizódja is. A fiúk már most alig várják az új Transformers mozit, ami szintén nyár elejére várható. Az évet idén is a Star Wars zárja.

Játéktrendek 2017-ben

 

1) Test és lélek egyensúlya

Már a gyerekeknél is elkerülhetetlen az őket ért stressz csökkentése, kezelése és hogy megtanítsuk őket hogyan tudják majd később is az ilyen hatásokat megfelelően kezelni és egészséges életet élni. Digitális világunkban fontos, hogy a valós, önfeledt játéknak és a mozgásnak is legyen tere. Kint a szabadban, de akár beltérben is teremthetünk erre lehetőséget. Szakemberek is a sportot jelölik meg elsők között a gyerekkori stressz kezelésére (és a felnőttkorira is), de az alkotó tevékenység, relaxáció, szülőkkel közös tevékenység is nagyon hatékony. A játékok ebben tudnak segíteni. A tavalyi karácsony legnépszerűbb terméke a beltéri homok volt. Karácsonykor a fa alatt homokvárat építeni igazi családi esemény, hiszen nincs az a nagypapa, aki ne ülne oda, hogy kipróbálja az unokák új "hóbortját", miközben elmondja, hogy bezzeg az ő gyerekkorában.... :) 

A formázható homok mellett, az új generációs, intelligens gyurmák is uralni fogják 2017-et is, a "laborokban" már készülnek az új csodagyurmák. Az alkotásnak már semmi sem szabhat határt, a gyurmák egyik pillanatról a másikra változtatják állagukat, mágnesesek vagy akár a sötétben világítanak.

2) Gyűjtés, limitált kiadások

Ezt akár örök trendnek is mondhatjuk, szerintem nincs olyan olvasónk, aki ne gyűjtött volna már valaha valamit. A gyermekkori gyűjtögetés nagyon hasznos, fejleszti az egyén identitását, rendszerezésre szoktat és rendre is, hiszen egy gyűjteményt nem dobálunk össze-vissza, vigyázunk rá. Játékok terén szinte végtelen a gyűjthető kollekciók száma. A gyűjtés ráadásul egyáltalán nem magányos tevékenység, közösséget is kovácsolhat, hiszen a cserélgetés szinte kihagyhatatlan a gyüjtői létből, ha 1-1 db hiányzik a készletből. Minden gyerek izgalommal bontja ki a meglepetés csomagokat például, vajon mit rejtenek, meglesz egy újabb tagja a minifigura gyűjteménynek?

Persze nem csak ezek a rejtett kincsek tölthetik el izgalommal a gyűjtőket. Limitált kiadások, és évente megjelenő sorozatok is lázban tartják gyermekeinket. A Shopkins figuráitól kezdve, a Hot Wheels kisautóin keresztül egészen a Playmobil vagy LEGO építőjátékokig szinte mindenki új szériát dob piacra, a Hot Wheels 2017-es újdonságainak egy része már a boltok polcain is megtalálható: új HW Star Wars kisautók, a 2017-es Street Beasts, Holiday Racers, Legends of Speed, Surf's Up, Exotics, Moto,Daredevils, Speed Graphics, Nightburnerz, Snow Stormers, Experimotors, Screen Time és Batman sorozat. Érdemes időben lépni, a ritkaságokat gyorsan elkapkodják. 

A Playmobil nagy dobására augusztusig várni kell, akkor érkezik az Így neveld a sárkányodat 3-hoz kapcsolódó kollekció, természetesen Fogatlannal a főszerepben. Mi már élőben láthattuk a készleteket, és a minőség továbbra is kifogástalan (német), a sárkány részletesen kidolgozott és hatalmas. 

cstjywvxgaazptx.jpg

A LEGO sem marad le idén, rengeteg újdonság érkezik és ráadásul 40 éves a LEGO Technic is, gyüjtőknek különleges jubileumi építőkockával is kedveskednek. Már kapható az új minifigura csomag is, LEGO Batman figurákkal természetesen, ez nem túl nagy meglepetés, az év egyik legjobban várt meséje a LEGO Batman - A film, ami február 9-től lesz a mozikban. 

16507122_1196746673766118_467201016_n.jpg

3) Girl Power

Talán a legnagyobb újdonság az idei évben a lányos szuperhősök megjelenése a játékpiacon. A LEGO külön szériát indít a szuperhős lányoknak, érkezik Macskanő, Batgirl, Wonder Woman és társaik. Vége a babázásnak? Biztosan nem, de a lányok is nagy dolgokra képesek, nekik is lehetnek természetfeletti képességeik, profi hekkerekké vagy tudósokká válhatnak és akár megmenthetik a világot! Ugye csajok?

 

Izgatottan várjuk 2017 újdonságait, reméljük Ti is!

Mert játszani jó!

A bejegyzés trackback címe:

https://bubajos-jatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr9812235272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása