Mert játszani jó!

Bűbájos játékok

A legkisebb is számít!

karácsonyi ajándék ötletek 1 éves kor alatt

2016. szeptember 10. - Fiffancs

Állandó dilemma a karácsonyi ajándékot vadászóknak, hogy milyen meglepetéssel kedveskedjenek, a még első évüket be nem töltő aprótalpúaknak. Az újszülöttek érzékszerveikre hagyatkoznak. Nem tudnak beszélni, nem tudják elmondani, mi tetszik nekik, de a reakciójukból könnyen levonhatjuk a következtetéseket.

img60774172_1.jpg

Keressünk olyan játékot, ami nem túl pici, a kicsi tárgyak nagyon veszélyesek, könnyen lenyelhetőek az apró tartozékok. Ne legyen éles, vagy túl kemény a játék, mert ezek is megsérthetik a babák érzékeny bőrét. Ne feledjük, a picinyek először szinte mindent a szájukba vesznek, ezért a játék ne álljon több elemből, mert ilyenkor a rágcsálás és ízlelgetés közepette, a baba szájában maradhat valamelyik darab.

Válasszunk puha textúrájú dolgokat, kerüljük túl szőrös plüssöket, mert irritációt válthatnak ki. A finom anyagok tapintását általában élvezik a kicsik. Jó ötlet lehet, a kiságy fölé lógatható zenélő, vagy felhúzhatós kütyü, de bekapcsolásakor két esettel számolnunk kell:
- vagy álomba ringatjuk a pólyást,
- vagy vidám kacagást csalunk ki tőle.

Egy csöppség figyelmének lekötésére nagyon hasznos játék lehet a játszószőnyeg, már pár napos korban is rátehetjük kicsinyünket. Az egészen pici baba eleinte csak figyeli az íves részről belógó izgő-mozgó tárgyakat, nézi a színek kavalkádját, a tükrös csörgőkben felfedezi önmagát. Később, már megtapogatja a tárgyakat, rájön, hogy saját maga is meg tudja lökni őket. Természetesen a játszószőnyegből is vásárolhatunk interaktív változatot.

Fél éves kortól már puha építőkockát is választhatunk, például a Clemmy játékszettek közül. Ezek a kockák hosszú ideig lekötik majd a baba figyelmét, hiszen csak a kreativitása szab határt az építkezésnek. Kezdetben csak ismerkedik velük, rágcsálja őket, de kialakításuknak köszönhetően más a legkisebbek is magabiztosan meg tudják fogni. Vidám színek, többféle elemmel és formabedobós változatban is kapható! Miért ez a kedvencem? Mert ráadásképp még illatos is, akár a sütibabák!

baby-clemmy-shape-sorter-2-500x500.jpg

A hagyományosnak mondható játékok is jó karácsonyi ajándéknak bizonyulnak, kereshetünk csörgőket, rágókákat, mókás zenélő figurákat. A rágókák jól szolgálnak a fogzás ideje alatt is, masszírozzák a kisbaba ínyét.

Remélem tudtam segíteni, és néhány tippet adni a karácsonyi mustra idejére. A Webjátékbolt-ban rengeteg újdonsággal megismerkedhetsz, érdemes betérni.

A bejegyzés trackback címe:

https://bubajos-jatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr5311676779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása