Mert játszani jó!

Bűbájos játékok

Óceán-világ a babaszobában

Nem csak egy plüssállat maradhat meg évekig a babaszobában, hiszen egy foglalkoztató szőnyeg is lehet hűséges társ. Ha jól választunk, akkor pedig egy olyan darabot is beszerezhetünk, amit gyermekünk első éveiben maximálisan ki tudunk használni!

2016. augusztus 10. - rapunzelle

„Ha látjuk az örömöt egy kisbaba arcán, amikor először fog meg egy játékot, ha segítünk egy totyogónak új dolgokat megtanulni, ha rácsodálkozunk egy óvodás fantáziabirodalmára, könnyen megérthetjük, mekkora szerepe van a játéknak a gyermekek fejlődésében. Immár 80 éve, hogy ráébredtünk a játék fontosságára, és arra, hogyan fejleszti a gyermekek képességeit. E tudás birtokában folyamatosan arra törekszünk, hogy játékainkkal világszerte tartalmassá tegyük a fiatal családok életét.” – olvashatjuk a Fisher-Price hivatalos oldalán.

A Fisher-Price márkát talán senkinek nem kell bemutatni, hiszen bárhová megyünk is bevásárolni gyermekünknek, valamelyik terméke biztosan képviselteti magát a polcokon. A nyolcvan évre visszanyúló múlt pedig biztosíthat minket arról, hogy igazán igényes kidolgozású és életre tervezett, időtálló játékra fizetünk be.
Amikor megszületik a kisbaba, valószínűleg nem az az első gondolatunk, hogy mivel kössük majd le a gyerek figyelmét, hanem hogy mindent jól csináljunk. Az viszont tény, hogy amikor rutint szerzünk a kezdeti nehézségek után, már igazán meg tudunk örülni egy-egy olyan játéknak, ami újszülött kortól kezdve leköti babánk figyelmét, vagy a későbbiekben mosolyt csal az arcára. Ennek fényében jó ötlet beszerezni egy speciális játszószőnyeget - amelyet már szinte bárhol megtalálhatunk, különböző színben, játékokkal felszerelve, vagy akár anélkül is. Az én választásom most a Fisher-Price Óceán-világ babatornáztatójára esett. (Hiszen mi másra is gondolhatnék egy nyári napon, mint a tengerre és egy jó kis búvárkodásra? :) )

fisher-price-ocean-vilag-babatornaztato.pngAhogyan az már a dobozon is látszik, ez a babatornáztató újszülött kortól egészen három éves korig szerves része lehet a gyerekek mindennapjainak. A csomag tartalma egy pihe-puha, könnyen mosható szőnyeg, aminek mind a két végébe műanyag elemek vannak varrva a későbbi könnyebb rögzíthetőség miatt. Kapunk még két puha borítású ívet, amelyeknek segítségével háromféleképpen variálhatjuk a játékot. Lehet a babánk fekve, ekkor az ívek a karjainál és a lábánál helyezkednek el.

fp1.jpg

Ha már hasra tud fordulni, akkor az íveket össze is köthetjük, és a mellékelt játékokat kisbabánk elé helyezhetjük, ezzel is ösztökélve arra, hogy nyújtózzon és kússzon. Ha pedig már elég nagy, az ívek segítségével alagutat is csinálhatunk az addig szőnyegként funkcionáló babatornáztatóból, ahol akár még bújócska közben is megbújhat csemeténk. A tökéletes hangulat jegyében három játékot is kapunk, amelyeket egyszerűen, csatok és tépőzár nélkül, könnyedén és biztonságosan felszerelhetünk az ívekre. Az első játék egy tükrös polip, amelyre csörgők vannak szerelve, a második egy csikóhal, ami egy zörgő labdát is kapott a farkához szerelve, a harmadik pedig egy átlátszó, medúza mintákkal díszített felfújható labda, amelyben egy sárga, kisebb labda van elhelyezve.

fp3.jpg
A termék bármelyik alakzatban könnyedén összeszerelhető, minden formájában megfelelően rögzíthető játékot kapunk. Nem kell sokat aggódni azon, mit és hogyan kell összeszerelni és tényleg percek alatt készen is van, éppen ezért remekül magunkkal vihetjük akár még utazások alkalmával is, így csempészve egy kis „hazait” a távolabb töltött napokba.

fp2.jpgDe nézzük meg azt is, hogy mit is tud nekünk nyújtani ez a játék! Tévképzeteink ne legyenek, ez a szőnyeg nem arra van kitalálva, hogy lerakjuk a gyermekünket és ő szépen eljátszik magának, amíg mi kitakarítjuk a lakást és háromfogásos vacsorát rittyentünk. Egyszerűen arról van szó, hogy ezzel a könnyedén szállítható babafoglalkoztatóval elérhetjük azt, hogy kisbabánk addig lefoglalja magát jelenlétünkben, amíg megisszuk a kávénkat, vagy egy kicsit összerámolunk. Persze ha szerencsések vagyunk, és egy kisangyalt küldött hozzánk az ég, akkor akár tovább is lekötheti a csöppséget ez a tornáztató szőnyeg. Amellett pedig, hogy lurkónk rúgkapál, majd később kúszik-mászik a szőnyeg adta területen, számos jótékony hatással is bír ez a játék a kisded fejlődésére. A csüngő figurák ugyanis arra késztethetik, hogy megpróbálja elkapni őket, hiszen meg akarja majd pörgetni a csikóhal labdáját vagy kicsit zörögni szeretne a tükrös polip csörgőivel. Ezek a játékok fejlesztik kisbabánk finommotoros koordinációját és alapvető mozgáskészségét, a színek és a hangok pedig ingerlik az érzékszerveit. Így mindenki jól jár, a baba és a mama is. Éppen ezért lehet ez ideális ötlet azoknak is, akik babalátogatóba készülnek, és nem tudják, mit adjanak ajándékba. Itt azonnal meg is vásárolhatod: www.webjatekbolt.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://bubajos-jatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr5010117240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása